Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/23

Här finns de varmaste badplatserna

Badsugen? Enligt meteorologerna kan värmen snart vara här och då ställer många in siktet på badplatser. Här hjälper GP dig att hitta till de varmaste badplatserna i Västsverige i sommar.

Det är redan juli och sommaren är i full gång. Passande nog förutspår meteorologerna att sommarvärmen äntligen är på väg på riktigt. Med lite tur så kan ett högtryck rulla in över västkusten under de närmsta dagarna. 

– Eventuellt får vi ett torrare och varmare väder med möjlighet till 20-25 °C. Men jag vågar inte ge några definitiva besked än. De som har saknat värmen får hålla tummarna, säger Nitzan Cohen, meteorolog på Foreca. 

Med värmen kommer även badsuget. Men för de smått badskygga krävs det inte bara värme i luften, även vattnet ska vara i lagom temperatur för att man ska våga sig på ett dopp i det blå. Som tur är ligger vattentemperaturerna relativt högt vid många badplatser i Göteborgsområdet. 

Är du en riktig badkruka rekommenderas att besöka Stora Mullnesjö i Angered och Surtesjön i Ale, som båda har en vattentemperatur på 20 grader i nuläget. Även Bergsjön bjuder på hela 19 grader i vattnet. 

LÄS MER: Här är Sveriges bästa strand

Kallare i havet

Om man hellre spenderar semesterdagarna vid havet får man räkna med någon grad kallare. Sommarpärlan Smithska udden, som även har ett officiellt nakenbad, bjuder på 18 grader i vattentemperatur. Ett annat populärt havsbad, Göteborgsfavoriten Saltholmen, kan bjuda på så mycket som 17 grader i vattentemperatur. 

Om man trots allt föredrar en liten kallare upplevelse så uppmäts lägst vattentemperatur vid havsbadplatsen Stora Amnundön, där vattentemperaturen ligger på 15 grader. Även det är ett nakenbad, men den låga temperaturen kanske gör det mindre attraktivt att bada utan kläder. Några som kan trivas desto bättre i det kalla vattnet är hundar, som även de är välkomna vid badplatsen. 

Risk för ovälkomna gäster

En nackdel med det kalla vattnet är att även maneter dras till det. Bland annat så trivs röd brännmanet bra i kallt vatten. Om vattentemperaturen stiger för mycket (över 20 grader) drar sig maneten ner på djupare och kallare vatten.

LÄS MER: Nästa vecka kommer sommarvärmen

 

Här är temperaturerna:

Akimsbadet - 17 grader

Aspholmen - 17 grader

Bergsjön - 19 grader

Billdal - 17 grader

Delsjöbadet - 17 grader

Det allmänna badet - 17 grader

Fiskebäck - 17 grader

Frölundabadet - 17 grader

Ganlet - 17 grader

Härlanda Tjärn - 17 grader

Hästevik - 16 grader

Hovåsbadet - 17 grader

Lillebybadet - 17 grader

Lindås - 16 grader

Marholmen - 18 grader

Näset - 17 grader

Sillvik - 16 grader

Smithska Udden - 18 grader

Stora Amundön - 15 grader

Stora Mölnesjön - 20 grader

Surtesjön - 20 grader

Tumlehed - 16 grader

Källa: Badplatsappen

Smarholmen - 18,8 grader

Gottskär - 16,5 grader

Sörvik/Vita Sand - 16,5 grader

Bua Båle - 16,7 grader

Getterön - 19,1 grader

Skrea Strand - 18 grader

Tylösand - 16 grader

Källa: Badplatsen

 

 

 

 

Mest läst