Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Här blir det 17 grader varmt

Flera varma dagar har passerat och flera varma dagar är dessutom på ingång. Enligt Erik Rindeskär, meteorolog vid väderinstitutet Foreca, blir det nu successivt varmare och i vissa delar av Sverige väntas det bli 17 grader varmt. - Våren är här för att stanna, säger han.

Det har varit varma och soliga dagar på Västkusten de senaste dagarna - och nu är våren här för att stanna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Enligt Erik Rindeskär, meteorolog vid väderinstitutet Foreca, kommer helgen bjuda på en temperatur mellan tio till tolv grader.

- Det är likadant på söndag, men det finns en liten risk för att det kan dra in en del dimmoln från havet under söndagseftermiddagen. Annars väntas det en klar och solig dag. Längs kusten kan det bli lite blåsigare med en måttlig, sydvästlig vind, säger Erik Rindeskär.

Våren här för att stanna

Under måndagen kan återigen moln bildas till havs samtidigt, men solen, kommer att lysa även då. I Bohuslän väntas soligt väder och en temperatur mellan åtta till tolv grader.

- Från och med onsdag blir det lite "varannan dagen-väder", då ett lågtryck med fronter drar in och det blir sol och moln vartannat. Vi får ner lite kallare luft under onsdagen eller torsdagen och ett litet bakslag temperaturmässigt. Men sedan kommer milda luften tillbaka, säger Erik Rindeskär.

Är våren här för att stanna?

- Ja, våren är här för att stanna. Däremot kan aprilvädret växla ganska snabbt men det blir successivt varmare, det går inte att sticka under stol med. Ett tydligt vårtecken är att sjöbrisen kan börja uppträda, det är typiskt när man bor kustnära.

I Stockholm väntar betydligt högre grader.

- I det östra delarna av Svealand och Smålandskusten upp mot 15 till 17 grader de kommande dagarna, säger Erik Rindeskär.

 

 

Hur ser våren ut hos dig? Skicka in dina bilder till GP på ett tydligt vårtecken!

Via mejl: [email protected] Telefon: 031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.