Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

H%C3%84KTNING+SERIEV%C3%85LDT%C3%84KTSMAN+UDDEVALLA
Häktningsförhandlingarna mot de båda männen hölls i Uddevalla under torsdagen. Bild: Måns Langhjelm / TT

Häktas för fyraårings död

Två män, varav en av dem är den döda flickans pappa, häktades under torsdagen misstänkta för grovt vållande till annans död. Det fyraåriga barnet dog i maj förra året, men först nu har polisen fått svar på dödsorsaken.
– När det här beskedet har kommit anser jag att det behövs vidta utredningsåtgärder som kräver att de misstänkta är frihetsberövade, säger vice chefsåklagaren Caroline Fransson.

Det unga flickan avled i maj förra året och det var pappan själv som larmade SOS som omedelbart skickade en ambulans till adressen i Uddevalla kommun.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Flickans liv gick inte rädda och i anslutning till händelsen greps pappan misstänkt för grovt vållande till annans död.

Pappan häktades, men försattes senare på fri fot efter att ha överklagat häktningsbeslutet till hovrätten. Hovrätten ansåg att pappan på sannolika skäl var misstänkt för brottet, men ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl för att han skulle sitta häktad under utredningen.

Dödsorsaken ger utredning ny fart

Efter att polisen i helgen fick svar på de rättsmedicinska undersökningar som har gjorts av flickans kropp har utredningen nu tagit ny fart. I början av veckan anhölls pappan på nytt tillsammans med annan man, som tidigare inte varit misstänkt.

Den andre mannen misstänks utöver grovt vållande till annans död även för grovt narkotikabrott på samma plats som flickan avled. Även pappan är misstänkt för narkotikabrott, men av normalgraden.

Caroline Fransson vill inte kommentera om det finns något samband mellan misstankarna om narkotikabrott och oaktsamhetsbrottet vållande till annans död som de båda männen misstänks för.

Fransson vill i nuläget inte heller kommentera vad som har fått polisen att misstänka den andra mannen.

Åklagarna väljer istället att konstatera att polisen nu har fått svar på vad som orsakade barnets död och att svaret kräver nya åtgärder.

– Det har tagit väldigt lång tid att få de här svaren. Nu när beskedet har kommit anser jag att det behövs vidta utredningsåtgärder som kräver att de misstänkta är frihetsberövade, säger åklagaren Caroline Fransson.

Under onsdagseftermiddagen begärde hon de båda männen häktade under torsdagen häktades de båda på sannolika skäl misstänkta för grovt vållande till annans död.

De misstänkta männen nekar båda till brott.

Mest läst