GW om Anna-fallet: "Sista ordet är inte sagt"

Leif GW Persson sågar utredningen kring Anna Spång Lyngs död i tisdagens avsnitt av Veckans brott på SVT. – Den tekniska utredningen är inledd, men aldrig avslutad, säger GW i programmet.

ANNONS
|

För lite över ett år sedan hittades 32-åriga Anna Spång Lyng död ute på gården till familjens konferensanläggning utanför Falkenberg. Inledningsvis utreddes hennes död som ett misstänkt mord, men efter två månader lade polisen ner ärendet och rubricerade det som en olyckshändelse.

I tisdagens avsnitt av SVT:s Veckans brott kommenterar Leif GW Persson fallet. Han är skeptisk till flera delar av polisutredningen och menar att flera spår slarvats bort. Bland annat så har små röda stänk hittats på flera ställen inne i det rumdär Anna Spång Lyng bodde sista natten i livet.Stänken har aldrig analyserats. Inte heller har de cigarettfimpar som hittades i närheten av Anna Spång Lyngs kropp analyserats.

ANNONS

– Jag vill påstå att huvuddelen av det man samlat in är obearbetat, säger Leif GW Persson i tv-programmet.

Fortsätta utredningen

Leif GW Persson tycker därför att man bör fortsätta utreda händelsen då det finns många obesvarade frågor.Han menar bland annat att polisen har struntat i faktorer som att det fanns trafik och människor som rört sig runt Anna Spång Lyng under kvällen.

– Det är för mig svårförklarligt, säger GW i programmet.

Enligt GW vill många utredare göra det lätt för sig och avskriver därför ärenden som olyckshändelser.

Utesluter inte olycka

Även om GW pekar på att utredningen varit bristfällig, så utesluter han inte att det kan röra sig om en olyckshändelse.

– När man har en sådan här händelse har man en grundregel, man ska tänka mord till dess att motsatsen är absolut bevisad. Och det är på den punkten man har brustit, säger han i programmet.

Han avslutar med att påpeka att detta inte är slutet på fallet kring Anna Spång Lyngs död.

–Sista ordet är inte sagt, säger Leif GW Persson iVeckans Brott.

ANNONS