Så kommer den nya motionshallen i Fontin att se ut. Förutsatt att politikerna i samhällsbyggnadsutskottet klubbar förslaget i dag.
Så kommer den nya motionshallen i Fontin att se ut. Förutsatt att politikerna i samhällsbyggnadsutskottet klubbar förslaget i dag.

Grankotte nya Fontincentralen

ANNONS
|

För ett drygt år sedan slukades den gamla motionscentralen av lågorna. Motionärer, friluftsmänniskor, föreningar och skolklasser förlorade därmed en viktig träffpunkt i Kungälvs mest besökta naturområde.

Men i dag väntas politikerna i samhällsbyggnadsutskottet klubba en ny central – i form av en kotte.

– Den påminner om en grankotte som ligger ner. Materialet kommer att vara naturnära och den kommer att smälta in i den omgivande miljön. Det ska bli roligt att arbeta vidare med det här projektet, säger Åsa Berglie, utvecklingsledare på Kungälvs kommun.

Tengbom arkitekter vann uppdraget att designa skapelsen. Enplansbyggnaden på 600 kvadratmeter kommer att rymma både kök- och kafésektion, duschar, samlingslokal, omklädningsrum liksom bastu och förvaringsutrymmen. Byggnaden kommer även att vara energisnål. Utöver det har den ritats för att kunna vara öppen med minsta möjliga bemanning vilket också sänker driftskostnaden.

ANNONS

Byggnaden har tagits fram i nära samarbete med föreningar och medborgare som redan i höstas fick lämna förslag på vad de ville se i området.

– Att förslaget har tagits fram genom samarbete på det här viset gör det extra roligt. Den är tillgänglighetsanpassad och jag tror att den här kan sätta Kungälv på kartan ännu mer. Fontinområdet är redan ett av de mest besökta naturområdena i hela Göteborgsområdet, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Ove Wiktorsson (C).

Den exakta utformningen invändigt är inte klar. Det skissar arkitekterna fortfarande på. 18 miljoner kronor beräknas den totala kostnaden att landa på och medel för detta finns redan avsatt i årets investeringsbudget. Försäkringspengar från den gamla motionscentralen står för en tredjedel. Klubbas förslaget kan den börja byggas till hösten.

Hur brandsäker kommer den nya att vara?

– Jag förutsätter att den kommer att göras i ett brandsäkert material med både larm och sprinklers. Så mycket bränder det har varit i området de sista åren så behövs det. Men sådant blir en fråga först när vi börjar upphandla, säger Ove Wiktorsson.

ANNONS
ANNONS