Området längs Nordre älv i Kungälv är ganska ödsligt i dag. Nu vill fastighetsägaren Koggen bygga hotell eller vandrarhem för att öka folklivet.
Området längs Nordre älv i Kungälv är ganska ödsligt i dag. Nu vill fastighetsägaren Koggen bygga hotell eller vandrarhem för att öka folklivet.

Grönt ljus för hotellprojekt vid älven

ANNONS
|

Området längs Nordre älv i Kungälv är attraktivt i mångas ögon, men också glesbebyggt och än så länge ganska fattigt på attraktioner. Det hoppas fastighetsbolaget Koggen ändra på inom några år.

I går landade företagets plan på ett hotell eller vandrarhem på politikernas bord. Och det blev tummen upp från beslutsfattarna.

Det innebär att kommunens tjänstemän nu får gå vidare och dra upp riktlinjerna för projektet lite mer ingående.

–Vi tycker att det här är en del av Kungälv som fler borde få tillträde till. På sikt vill vi att det ska utvecklas en strandpromenad, säger Martin Magnusson, projektledare och talesperson för Koggen.

ANNONS

Enligt Martin Magnusson har man redan känt av ett visst intresse bland hotell- och vandrarhemsföretag.

–Vi har bra kontakter med flera entreprenörer. Men vi har inte gått in i några djupare diskussioner än, säger Martin Magnusson.

Koggen har redan börjat förvandlingen av området längs älven med små steg. Bland annat har det tillkommit en restaurang och ett gym.

–På sikt hoppas vi kunna ta del av den båttrafik som ska ut mot Göta älv och Göta kanal. I dag finns det egentligen inget naturligt stopp i Kungälv, säger han.

Enligt kommunens tidsplan kan en detaljplan för hotellet eller vandrarhemmet vara antagen 2019.

ANNONS