Bild: Arkivbild TT/Skärmdump Google maps
Bild: Arkivbild TT/Skärmdump Google maps

Glidflygare kraschade in i träd

Strax efter lunch kraschade en glidflygare in i ett träd utanför Falköping. Mannen ska inte ha fått några allvarliga skador, men behövde hjälp av räddningstjänsten för att ta sig ner.

ANNONS
|

En glidflygare kraschade in i ett träd när han var på väg nedför Ålleberg utanför Falköping strax efter lunch.

– Han hade väl fått en kastvind eller något och satt fast i toppen av ett träd, säger Ola Jacobsson, stabsbrandmästare i mellersta Skaraborg.

Glidflygaren kunde inte ta sig ned på egen hand och räddningstjänsten larmades till platsen för att hjälpa till. Uppe på Ålleberg finns en ramp för glidflygare och det är inte första gången som räddningstjänsten har fått rycka ut till platsen.

Enligt Ola Jacobsson gick räddningen bra, men det är ofta lite krångligt att få ner glidflygare som har hamnat på fel ställe.

ANNONS

– Det är brant och sitter man femton meter upp i luften i ett träd med en skärm på ryggen blir det naturligtvis besvärligt, säger han.

– Nu gick det bra och i regel brukar det göra det, men det kan vara svårt att få ner dem. Vid ett tillfälle fick vi rekvirera en ytbärgare från Kustbevakningen till hjälp, men det var inte aktuellt i det här fallet, säger Ola Jacobsson.

Var du där eller vet du mer? Kontakta GP.

031-17 20 10

webbred@gp.se

SMS/MMS: 720 10

ANNONS