Gekåsmannen tvångsvårdas

Mannen som körde bilen in i Gekås byggnad misstänks vara psykiskt sjuk enligt polisen. Han är inte anhållen men har satts i tvångsvård..

ANNONS
|

Det var i går kväll som en bil körde in i en husvägg på Gekås varuhus. Enpersonskadades lindrigt i samband med bilens framfart. Polisen grep föraren som togs till stationen för förhör.Efter ett inledande förhör fördes mannen vidare till psykiatrisk tvångsvård, med misstanke om psykisk sjukdom.

– Han är inte längre frihetsberövad av polisen och har övergått i vård,säger Tommy Nyman, presstalesperson för polisen region Väst.

Polisen vill inte berätta vad som framkommit i förhör men säger att de har en uppfattning om händelseförloppet och hur bilen har kört.

– Vi har hört en hel del vittnen på plats ochhar en rätt bra bild av hur det har gått till, även genom mannensegen berättelse, säger Tommy Nyman.

ANNONS

Mannen är fortfarande misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, skadegörelse och vållande av kroppsskada. Polisen kommer att hålla kompletterande förhör med den misstänkte mannen så småningom och även hålla fler vittnesförhör. Mats Hansson, förundersökningsledare, har hanterat utredningen.

– Den misstänkte är intagen för psykisk tvångsvård och därför har det inte pågått någon mer utredning i dag, säger han.

Enligt Mats Hansson hävdes gripandet av mannen under natten. Den misstänkte fördes då till tvångsvård enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). De som tvångsvårdas har ofta stora vårdbehov och behöver omfattande insatser, enligt Socialstyrelsen.

Den som framöver kommer att hantera undersökningen är Sverker Thorsson, förundersökningsledare på Falkenbergspolisen.

ANNONS