Gastub exploderade på villaaltan

Räddningstjänst och polis har larmats till en brand på en villaaltan i Marks kommun. Enligt polisen ska branden ha startat efter att en gasoltub exploderat på villans veranda.

ANNONS
|

I Marks kommun fattade en gasolvärmare eld efter en explosion i en gasolvärmare.

– Det ska vara en gasoltub som exploderat på en inglasad veranda. Vi har en patrull på väg dit, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Det var när en kvinna skulle tända en gasolvärmare som det skedde en explosion.

– När hon gjort det smällde det och det blev en brand. Hon försökte själv släcka branden med pulversläckare, men vi får komma och släcka, säger inre befäl på räddningstjänsten, Christer Larsson.

Branden spred sig inte in till huset.

– Vi kontrollerade att branden inte gått in i byggnadskonstruktionen vilket den inte har gjort. Så vi har börjat trappa ner insatsen, säger Christer Larsson vid 16-tiden.

ANNONS

Inga personer har kommit till skada efter branden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS