Gängledare misstänks för mordförsök

Under natten till söndagen blev en man i 20-årsåldern skjuten i centrala Borås. En 35-årig man har häktats misstänkt för dådet. Enligt uppgifter till polisen ska mannen vara ledare i ett av de kriminella nätverk som finns i Borås, och 20-årigen ska precis ha hoppat av gänget innan skjutningen.

ANNONS
|

Det var under natten till söndagen som en man i 20-årsåldern skadades allvarligt när han blev skjuten. Händelsen ska ha inträffat i centrala Borås och mannen ska ha själv tagit sig till sjukhuset.

Efter dådet anhöllstvå mäni 35- respektive 40-årsåldern,misstänkta för försök till mord. Den senare släpptes på fri fot och mannen i 35-årsåldern häktades under torsdagen. Enligt åklagare är mannen ledare i ett av de två kriminella nätverksom finns i Borås, och nattens händelse kan ha haft någon koppling till gängens aktiviteter.

- Han har blivit utpekad som en ledare i ett av de två kriminella nätverken, enligt uppgifter till polisen, säger kammaråklagaren Maria Thorell.

ANNONS

Mannen som skadades i skjutningen ska ha tillhört samma gäng som den misstänkta mannen.

- Han ska ha tillhört samma gäng men bytt sida och gått över till det andra gänget, men det är inget han själv bekräftar, säger Maria Thorell.

Nu har åklagare en vecka på sig att samla nya bevis mot den misstänkta mannen, något som man hoppas kommer att bli enkelt.

- I och med att det hände i centrala staden finns det en del övervakningsfilmer att ta del utav och titta igenom, säger Maria Thorell.

GP har sökt 35-åringens advokat. Han har tidigare sagt till SVT att hans klient inte är inblandad i ett kriminellt nätverk och att han nekar till brottsmisstankarna.

-Han har inte ett skit med det här att göra, säger Peter Carlström till SVT.

ANNONS