Tre lastbilar i diket

Tre lastbilar och en personbil ligger i diket efter att de har kört av en väg i Tranemo. Räddningstjänsten är på plats med fem styrkor. Vägen är helt avstängd.

ANNONS
|

Det var vid 14.15-tiden under måndagen räddningstjänsten larmades om en trafikolycka på väg 1589 mellan Mossbo och Grimsås i Tranemo. Fem enheter hos räddningstjänsten, ambulans och polis kallades till platsen.

I början uppgav det vara fyra lastbilar och en personbil som hade kört av vägen, men sedan ändrades uppgifterna till att det bara var tre lastbilar och en personbil.

– En av lastbilarna stod bara parkerad vid vägen. Vi vet inte om den var inblandad i olycka på något sätt, säger Tommy Lieback.

Räddningstjänsten upptäckte någon form av läckage från en av lastbilarna, men ingen av lastbilarna var lastade med farligt gods.

ANNONS

– Vi håller på att kolla på läckage nu. Vi har upptäckt någon form av läckage från en av lastbilarna. Vi vet inte vad det är än, men den har ingen skylt om farligt gods på sig, säger Tommy Lieback, inre befäl vid räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Vägen helt avstängd

Enligt honom har de stängt av vägen i båda riktningarna. Orsaken till att fordonen har kört i diket tros vara en extrem halka.

– Det är halt på platsen. Bilarna verkar inte ha krockat med varandra. En lastbil står 100 meter ifrån de andra bilarna och de andra bilarna står nära varandra, säger han.

Även SOS alarm uppger halkan som en orsak.

– Det ska vara väldigt, väldigt halt på platsen, säger Nina Janowicz, teamledare vid SOS alarm.

Enligt polisen och räddningstjänsten ska inga personer har skadats i olyckan.

ANNONS