Fyra bilbränder i Västsverige under natten

Det har varit fyra bilränder i Västsverige under natten till onsdagen. Två stycken i Västra Frölunda, en i Mölndal och en i Borås. Polisen ser i nuläget inga kopplingar till tisdagskvällen och tisdagsnattens bilbränder.

ANNONS
|

– Strax innan midnatt har sammanlagt fyra bilar brunnit, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vid 23.30-tiden på tisdagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en bilbrand på en adress i Mölndal. En inringare ska ha sett en liten vit bil lämna platsen i samband med att bilen började brinna. Branden kunde snart släckas.

Vid 02-tiden larmades SOS alarm om en bilbrand i Västra Frölunda – i samma område som det under tisdagskvällen och natten brann 33 bilar. Inom en halvtimme kom ännu en bilbrand i Västra Frölunda under onsdagsnatten. Bränderna ska ha varit i närheten av bostadshus.

ANNONS

Enligt uppgifter till TT har vittnen sett två ynglingar tända eld på en bil i det området och sedan springa från platsen.

Vid 23.30-tiden larmades räddningstjänst och polis till en bilbrand i Borås.

– I Borås såg man någon springa från platsen strax man började brinna, säger Johan Ljung.

Tror man att bilbränderna under natten till onsdagen har någon koppling till bilbränderna under tisdagskvällen och natten?

– Inte så vitt jag vet, säger Johan Ljung.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS