Fyra år i fängelse för grov våldtäkt i bil

ANNONS
|

Den misstänkte och hans hittills inte gripne kamrat var på väg till Norge på semester. De beslutade sig för att stanna över natten i Göteborg.

På Hard Rock Café i centrala stan träffade duon på kvinnan. I samband med att krogen stängde beslutades om en gemensam efterfest.

Den skulle ske på Post Hotell, där männen påstod sig vara inkvarterade.

I bilen på vägen dit blev kvinnan bjuden på en cigarett, som visade sig innehålla cannabis. Efter några bloss upptäckte hon detta och slutade röka.

Hon började dock snabbt må dåligt och fick svårt andas.

- De körde mot Kungsbacka och jag upplevde att ”locket” som jag hade i halsen bara blev värre och värre, förklarade målsäganden under rättegången.

ANNONS

Eftersom kvinnan kände sig mer eller mindre kidnappad skickade hon i smyg ett sms med innehållet "trubbel" till en bekant. Hon försökte också ringa en annan vän.

För att komma ur situationen simulerade kvinnan bland annat att hon svimmat.

Vid Torpasjöarnas rastplats, i höjd med Åsa, utsattes den emellanåt medvetslösa kvinnan för grova sexuella övergrepp från de båda männen.

För att till slut släppas fri simulerade offret, enligt eget utsago, en hjärtattack och då kastade de två männen av henne vid en busshållplats. Där stoppade hon en privatbil, som körde hennes direkt till sjukhus.

Den häktade mannens version bygger på att samlagen skett med ömsesidigt samtycke.

Enligt Varbergs tingsrätts har kvinnan vittnat på ett trovärdigt sätt.

"Hon har vidare spontant berättat om sådant som varit mindre fördelaktigt för henne. Inte heller har hon gett sken av att överdriva eller att ha något intresse av att felaktigt utpeka de misstänkta för ett så allvarligt brott som nu är ifråga", skriver rätten.

ANNONS