Ladugård brann ner till grunden

En fullt utvecklad brand rasade under lördagen i en ladugård utanför Falköping. Branden spred sig till ett närliggande hus och tog även fart i en personbil som totalförstördes. Räddningstjänsten befarade att elden skulle sprida sig till ett hönshus där 1 000 höns befinner sig.

ANNONS
|

Vid 14.30-tiden på lördagen larmades räddningstjänsten till en fullt utvecklad brand utanför Falköping.

– Det som varit problematiskt är att branden även hotat angränsande byggnader, bland annat ett hönshus där det finns 1000 höns, berättade Johan Hjortsberg, räddningschef i beredskap.

Johan Hjortsberg menar att hönsen inte går att evakuera. Enligt prognosen verkade det som att både närliggande bostadshus och hönshuset skulle klara sig undan elden.

– Fokus ligger nu på att begränsa branden så att den inte ska ta sig till andra byggnader, sa Johan Hjortsberg.

Spreds till närliggande byggnad

Både enheter från Falköping och Tidaholm har varit på plats för att få stopp på branden.

ANNONS

Vid 15.30-tiden hade branden spridit sig till en bil som har stått parkerad intill den brinnande ladugården.

– Det ska vara stor spridningsrisk, sa Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen.

Strax efter klockan halv fem på lördagseftermiddagen jobbade räddningstjänsten fortfarande på plats för att begränsa branden som då även spridit sig till ett närliggande gårdshus.

– På den byggnaden river man bort taket för att dämpa lågorna, blir det storbrand där så kan det sprida sig ytterligare, sa Ola Jakobsson, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd Mellersta Skaraborg.

Vid 18-tiden kan räddningstjänsten berätta att de enbart jobbar med efterbevakning på platsen.

– Ladugården är helt förstörd och det är även en traktor och två personbilar som skadats i branden, varav en av bilarna är totalförstörd, berättar Johan Hjortsberg, räddningschef i beredskap.

Orsaken till branden menar Johan Hjortsberg är omöjlig att spekulera i då det var total brand när de anlände till platsen.

– Vi vet inte ens var i ladan det har börjat, säger han.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden.

ANNONS