Flicka till sjukhus när läktare rasade på cirkus

En flicka trillade ner när en del av läktaren gick sönder och föll till marken under en cirkusföreställning i Trollhättan.

ANNONS
|

Det var på lördagen som Cirkus Maximum uppträdde i Trollhättan, skriver TTELA. I slutet av föreställningen gick plötsligt en del publikläktaren sönder. Enligt turnéledare Helena Schicht var det tre sittplatser som av okänd anledning rasade till marken och på en av stolarna satt en flicka. Om flickan ska ha skadats av fallet är ännu oklart.

– Det blev lite kaotiskt och jag vet inte det. Hon kunde gå och prata men hon blev nog väldigt uppskrämd, säger Helena Schicht till TTELA.

Flickans föräldrar kontaktades, och de ska i sin tur ha kontaktat ambulans, enligt Helena Schicht.

– Jag har bett föräldrarna att höra av sig till mig och vi är självklart angelägna om att få veta hur det har gått med flickan men jag har inte hört något än, säger hon när TTELA pratar med henne vid lunchtid på söndagen.

ANNONS

Vad som orsakade händelsen är ännu oklart. Enligt Helena Schicht såg läktarsektionerna ut att vara hopsatta som de skulle innan föreställningen.

– På något sätt har de hoppat ur. Vi vet inte hur det har gått till, det har aldrig skett tidigare. Men vi undersöker det just nu.

I eftermiddag ska Cirkus Maximum hålla föreställning i Uddevalla.

Vad har ni vidtagit för åtgärder för att inte samma sak ska ske i dag?

– Vi monterar extra säkerhetsanordningar på läktaren.

Enligt polisen i Trollhättan har ingen anmälan gjorts kring händelsen.

TEXTEN UPPDATERAS

ANNONS