Flera personer skadade efter masskrock

Tre bilar har krockat på Riksväg 47 vid Grästorp. Nio personer var enligt räddningstjänsten inblandade och åtta av dem har först till sjukhus. Två barn uppges vara allvarligt skadade. - En fyraårig pojke är intagen med livshotande skador och för en åttaårig flicka är läget allvarligt, men stabilt, säger Marianne Berggren, kommunikatör på Västra Götalandsregionen.

ANNONS
|

Vid 15-tiden på lördagseftermiddagen krockade tre bilar på Riksväg 47 utanför Grästorp i riktning mot Vara.

–De har krockat på något sätt, men det är fortfarande oklart,säger Per-Gunnar Freij, styrkeledare vid räddningstjänsten västra Skaraborg.

När räddningstjänsten kom fram till platsen var flera personer fortfarande kvar i bilarna - och man fick klippa loss flera resenärer. Sju av de nio personer som var inblandade i olyckar har nu avförts till sjukhus för vård.

– Fyra stycken har förts till Norra Älvsborgs Länssjukhus, varav två barn. Två har förts till Lidköping och en har förts till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg med ambulanshelikopter, sägerPer-Gunnar Freij.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten har samtliga personer skadats, men omfattningen är just nu oklar.

–Jag vågar inte uttala mig om hur allvarliga skadorna är, sägerPer-Gunnar Freij.

PåNorra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan uppger man att fyra skadade kommit in för vård, två vuxna och två barn.

- Det har kommit fyra patienter till NÄL, en vuxen kvinna och en vuxen man samt två barn, en pojke och en flicka,sägerNU-sjukvårdens kommunikationschef Niklas Claesson.

På Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg bekräftar man att 35-årig kvinna förts med ambulanshelikopter till sjukhuset efter olyckan.

- Hennes tillstånd är allvarligt, men ej livshotande och förefaller vara stabilt, säger Anders Johansson, på Sahlgrenskas pressjour.

Tre personer, en vuxen man, en vuxen kvinna och en ung kvinna har förts till Skaraborgs sjukhus i Lidköping.

- Mannen och den unga kvinnan hade obetydliga skador och kvarligger inte,säger Marianne Berggren.

Efter olyckan stängdes vägen helt av och trafiken leddes om via längsväg 189 mot Nossebro.

- När jag lämnade platsen var det växelvis framkörning i en fil, men nu är bärgare på plats så det är möjligt att de stängt av vägen igen. Det är tre bilar så det kan ta lite tid, sa Magnus Areflykt på råddningstjänsten vid 17.30-tiden.

ANNONS

Texten uppdateras.

ANNONS