Flera orter uppmanas att koka vattnet

Förhöjda halter av E-colibakterier gör att Lerums kommun nu gått ut med uppmaningen till invånarna att de ska koka sitt dricksvatten.

ANNONS
|

Kokningsrekommendationerna gäller även för boende i Stenkullen, Olstorp, Stannum, Floda och Tollered.

Cirka 20 000 personer är folkbokförda i området och utöver dessa finns ett antal arbetsplatser och skolor som också är berörda.

"En samling händelser som inträffat under veckan föranleder att vi tagit beslutet att införa kokningsrekommendationer. Beslutet baseras på försämrat råvatten in till vattenverket på grund av torkan, gårdagens driftstörning på vattenverket som även ledde till att ledningsnätet blev tömt på vatten, tillsammans med ett preliminärt prov från torsdagen 19 juli som visat på något förhöjda halter av E-colibakterier", skriver man bland annat på sin hemsida.

Ett definitivt svar på vattenprovet väntas komma i början av nästa vecka.

ANNONS

Beslutet om kokningsrekommendationerna tog VA-enheten i Lerums kommun under torsdagsförmiddagen.

Boende i Gråbo, Annekärr, Björboholm och Sjövik är kopplade till ett annat vattenverk och behöver därför inte koka dricksvattnet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS