Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

6A3A7192.jpg
En person fick föras till sjukhus efter en olycka på E6 utanför Kungälv. Bild: Linus Olsson

Flera olyckor efter kraftig halka i Västsverige

Under måndagskvällen drabbades flera vägar i Västsverige av blixthalka, något som ställde till det för trafiken. Bland annat så voltade en bil av riksväg 40 i Ulricehamns kommun och en bil körde av E6 utanför Kungälv.

Det var vid klockan 21.38 som polisen fick in larmet om att en bil hade voltat av vägen på riksväg 40 i höjd med Gullered i Ulricehamns kommun.

– Det är mycket halt på vägen. Bilen ligger på taket, fyra personer ska vara i bilen, berättade Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.

Enligt SOS alarm behövde ingen person föras till sjukhus efter olyckan.

Flera olyckor

Men halkan drabbade även fler på riksväg 40 tidigare under kvällen. I höjd med Hyssna inträffade en singelolycka ungefär en timme tidigare. Enligt räddningstjänsten klarade sig föraren oskadd.

– Det verkar som att det är väldigt halt på platsen, det kan vara en trolig orsak, berättade Björn Kristoffersson, inre befäl vid räddningstjänsten.

I Göteborg meddelade Västtrafik strax innan klockan 22 att busslinjen Blå Express var inställd i båda riktningarna mellan hållplatserna Stannum och Hjällsnäsvägen på grund av halkan.

En till sjukhus efter olycka

Samtidigt inträffade en singelolycka på E6 utanför Kungälv mellan Rödbomotet och Jordfallsmotet i södergående riktning.

– Det är en bil som har kört av vägen och ner i diket, en fil är avstängd så man kommer förbi där ändå, sa Lars Larsson, vid räddningstjänsten Storgöteborgs ledningscentral.

Enligt SOS alarm har en person förts till sjukhus till följd av olyckan.

Orsaken bakom olyckan är oklar, men Lars Larsson påpekade att det kan vara bra att ta det försiktigt i trafiken då det kan vara halt på sina håll.

– Det är bra om man tar det lite vackert nu när det har snöat ute, visst är halkan en risk för att man kan åka av vägen.

Enligt Trafikledningscentralen i Göteborg är det dock relativt få olyckor sett till väglaget.

– Våra gubbar har ju varit ute och saltat, men sedan har det blåst lite och då kan det förlora lite effekt. Men var och en har ju ett ansvar att anpassa hastigheten efter förhållandena, sa Mats Olsson.

Mest läst