Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Kustremsan klarar sig från regnet medan inlandet är hårt drabbat av nederbörd under onsdagen. Foto: Foreca

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Flera hus översvämmade av regn

  Regnovädret i trakterna kring Borås har orsakat översvämningar i flera fastigheter i Tranemo kommun. Räddningstjänsten pumpar vatten vid kyrkan, församlingshemmet och en privat fastighet. Det samtidigt som fler adresser väntar på hjälp.

  – Det regnar kraftigt i flera delar av vårt förbund just nu. Det är som att allt regn som inte kom i maj, kommer nu, säger Fredrik Iwanson på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Tre styrkor är på plats och pumpar vatten på tre olika adresser i Tranemo kommun, där dagvattnet tryckts upp genom brunnarna och in i fastigheterna. Bland annat i Lenghems kyrka och församlingshem.

  – Det rör sig om tio till femton centimeter vatten i flera källare. Och sen är det fler villor som hört av sig som vi ännu inte hunnit åka till, säger Fredrik Iwanson.

  Göteborg slipper regnet

  Meteorologen Ingrid Eronn, på Foreca, berättar att Borås haft stora regnoväder över sig hela dagen, men att Göteborg kommer att vara skonade från detta.

  – Det har varit åska och skurar stora delar av dagen över trakterna kring Borås. Men för Göteborgs del är det ingen fara. Den här typen av skurar bildas dagtid i inlandet och stackmolnen rör sig sedan österut. Från havet kommer det torrare luft som drar in närmast kusten, säger hon.

  Efter 18-tiden på kvällen meddelade räddningstjänsten att ett antal fastigheter i Fristad hade drabbats av översvämningar.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.