Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Flera halkolyckor på E6

På kort tid har tre olyckor har inträffat på E6 i Tanum och Strömstads kommun. Vägen stängdes inledningsvis av. Enligt polis är det mycket halt på platsen.

Larmet om den första olyckan kom in strax efter klockan 12 under tisdagen. En bil ska ha fått sladd och kört in i mitträcket på E6 i Tanum.

Enligt polisen finns det inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i olyckan. Men vägen har stängts av under räddningsarbetet.

– Alla personer är ute ur bilen, men det är väldigt mycket plåt och plast på båda körbanorna så vägen är helt avstängd i båda riktningar i ungefär 20 minuter, sade Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst, precis efter att olyckan inträffat.

Tankbil i krock

Ytterligare en olycka inträffade en stund senare på E6 i Strömstads kommun, inte långt ifrån den första olyckan.

– En kvinna har kört in i mitträcket där, men hon är inte skadad, sade Hans Lippens.

En tredje olycka inträffade strax efter klockan 13 i på E6 i höjd med Hogdal. Vägen stängdes tidigare av från Hogdalsmotet i riktning norrut under räddningsarbetet.

– En lastbil och en personbil har krockat med varandra i norrgående riktning, det är en tankbil men den har inga skador på lasten så det är ingen fara, säger Hans Lippens.

"Det är väldigt halt"

Polisen påpekade att det är väldigt halt i området.

– Det är väldigt halt på E6 i höjd med Tanum och Hogdal. Trafikverket har gått ut med en halkvarning och har skickat ut saltbilar, sade Hans Lippens.

Trafikverket uppmanar bilister att köra försiktigt i området.

– Det ska väldigt halt uppåt Bohuslän. Det kan vara bra att ta det lugnt eftersom att det har varit två olyckor på kort tid nu, säger Camilla Hult, presskommunikatör vid Trafikverket.

Mest läst