Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Flera skadades i en olycka i Uddevalla under lördagen. Bild: TT/Arkivbild
Flera skadades i en olycka i Uddevalla under lördagen. Bild: TT/Arkivbild

Flera fordon i trafikolycka i Uddevalla

Under lördagen frontalkrockade två personbilar i Uddevalla, Sundsandsvik. Fem personer fick föras med ambulans till sjukhus.

Vid klockan 15.40 på lördagseftermiddagen kom larmet om en trafikolycka i Uddevalla, Sundsansvik på länsväg 60. Två personbilar hade frontalkrockat med varandra. Olyckan ska ha berott på att den ena personbilen först körde ner i ett dike och sedan krockade på vägen upp.

– Den ena bilen verkar ha fått sladd och kört ner i diket. När den sedan väjt upp på vägen igen hamnade fronten i den mötande bilen, säger Mikael Bagge, styrkeledare på Räddningstjänsten i Bohuslän.

Fem personer har förts till sjukhus, fyra vuxna och ett barn. En av dessa personer fördes till sjukhus i ambulanshelikopter.

– Det var fyra personer i en bil och en person i den andra, säger han.

Under tiden som Räddningstjänst, ambulans och polis arbetade på platsen var båda filer avstängda. Men strax efter 17.00 kunde Räddningstjänsten meddela att det var klara på platsen och att trafiken flöt på igen.

Niklas Claesson, kommunikationschef för NU-sjukvården, bekräftar att fem personer kommit in till sjukhus. För tre personer är läget allvarligt, men stabilt. En person i 20-årsåldern har lindriga skador. Och för ett litet barn handlar det om obetydliga skador.

Mest läst