Fem personer anhållna efter guldrånet i Uddevalla

ANNONS
|

Fem män har under sena torsdagskvällen och natten gripits och anhållits efter torsdagens rån i en guldaffär i Uddevalla.

– De ska höras under dagen och så ska vi hålla kompletterande vittnesförhör. De är gripna tack vare ett väldigt bra inre polisarbete och bra vittnesuppgifter,sägerHans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Gripandet ska enligt polisen ha gått väldigt lugnt till.

– Två av dem är gripna för gärningen och tre personer är gripna för medhjälp, säger Hans Lippens.

"En anställd har blivit slagen"

Det var vid lunchtid under torsdagen som larmet kom om att en guldbutik i Uddevalla hade utsatts för ett rån och att det ska ha avlossats skott.

ANNONS

Enligt Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst, ska en person ha utsatts för någon form av misshandel i samband med rånet som inträffat i en butik längs Kungsgatan i centrala Uddevalla. I samband med rånet ska det också ha hörts smällar.

– En anställd i butiken har blivit slagen, eventuellt med något form av tillhygge. En ambulans har beställts till platsen, men jag vet inget om skadeläget, sa Tommy Nyman, kort efter larmet.

LÄS MER:Maskerade män har rånat guldbutik

"Då vänder sig den ena mot oss och skjuter"

Ett vittne till rånet uppgav under torsdagseftermiddagen förBohusläningenatt han såg hur rånarna anlände till butiken på gågatan på en moped.

– Jag såg hur de stannade och sprang in i guldaffären. En person sprang utoch välte moppen och tog nyckeln. Killarna kom sedan ut för att ta moppen men insåg att det inte gick och sprang mot Kungstorget. Det var massor med folk på gågatan som såg detta och följde efter killarna. Det var upprörd stämning, berättade vittnet, tidigare.

Ett annat vittne uppgav för Bohusläningen att rånarna sköt mot dem efter att de tog upp jakten på rånarna.

– Det var två maskerade, de hade vita hjälmar och svarta handskar, och vi följde efter dem en bit upp på Kilbäcksgatan. Då vänder sig den ena mot oss och skjuter. Då springer vi mot ett annat håll.

ANNONS

"Två gripna för gärningen"

Under fredagsmorgonen uppger polisens presstalesperson Hans Lippens att fem personer under sena torsdagskvällen och natten har gripits misstänkta för rånet.

– Två av dem är gripna för gärningen och tre personer är gripna för medhjälp, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS