Fem unga män misstänks för gruppvåldtäkt på en ung kvinna. Polisen ska nu kolla igenom telefoner för att komma vidare i ärendet. Bild: TT
Fem unga män misstänks för gruppvåldtäkt på en ung kvinna. Polisen ska nu kolla igenom telefoner för att komma vidare i ärendet. Bild: TT

Fem misstänkta för gruppvåldtäkt i Västsverige

Fem unga män misstänks för en gruppvåldtäkt mot en kvinna på ett hotell i Fyrbodal. Kvinnan ska inte ha känt männen. – De hade träffats på hotellet under omständigheter som jag inte kan gå in på, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens utredningar av grova brott i Fyrbodal.

ANNONS
|

Det var för två veckor som en misstänkt gruppvåldtäkt ska ha ägt rum på ett hotell i Fyrbodal, vilketBohusläningenvar först att skriva om. Flera män ska ha förgripit sig på en kvinna.

–Tre killar har suttit anhållna misstänkta för brott, sedan släpptes de, säger Sten Rune Timmersjö,chef för polisens utredningar av grova brott i Fyrbodal, till GP.

På hotellrum

Polisen vill inte gå in på detaljer kring själva händelseförloppet,men övergreppet ska ha skett inne på ett hotellrum. Sten Rune TImmersjö berättar att det totalt är fem män som misstänks för att ha varit inblandade i våldtäkten, men två av dem var passiva.

ANNONS

– Om man stod och tittade på eller om de höll vakt, det vet jag inte. Men gör man sådana saker då är man inblandad, säger Sten Rune Timmersjö.

Fortfarande misstänkta

Anledningen till att de tre tidigare anhållna nu släppts är för att man saknat tillräcklig bevisning för att hålla kvar dem.

–Misstankarna är inte avskrivna, men vi har lite kvar att göra i ärendet. Vi kommer att tömma lite telefoner och hålla lite förhör, sedan får vi se hur det avslutas, säger Sten Rune Timmersjö.

Enligt uppgift till Bohusläningen ska kvinnan vara i senare tonårenoch männen i ungefär samma ålder. De ska inte ha känt varandra sedan innan, annat än ytligt, berättarSten Rune Timmersjö.

– De hade träffats på hotellet under omständigheter som jag inte kan gå in på, säger Sten Rune Timmersjö.

ANNONS