Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Fem bilar krockade – bildade långa köer

  Fem bilar har krockat på riksväg 40 vid Bårhultsmotet i Landvetter. En person fick föras till sjukhus.

  Mitt i morgonrusningen på riksväg 40 åkte fem bilar in i varandra vid Bårhultsmotet. Strax innan klockan sju på måndagsmorgonen kom larmet om att de bilarna kolliderat på den hårt trafikerade vägen. De första uppgifterna som inkom var att det var fyra bilar som hade krockat, men efter att polisen kommit fram till platsen kunde man konstatera att det rörde sig om fem stycken.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  De flesta inblandade i krocken klarade sig från större skador och behövde inte uppsöka vård.

  – En person fick köras till sjukhus, men annars var det inga större skador, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst till GP.

  Hur krocken uppstod vet man inte från räddningstjänsten. Bilarna stod länge vid vägrenen på riksväg 40. Något som påverkade trafiken kraftigt på vägen in mot Göteborg mitt i rusningstrafiken. Enligt räddningstjänsten flöt trafiken på under de timmar bilarna stod där, men ett körfält skulle vara avspärrat.

  – Trafiken flyter på hyfsat, men olyckan har påverkat trafiken, säger larm- och ledningsoperatören.

  Hela morgonen präglades därför av långa köer på riksväg 40. Även intilliggande vägar hade köbildening efter att bilister försökt hitta alternativa vägar.

  Vid halv tio-tiden hade de flesta bilar kunnat bärgas, och Trafikverket meddelade då att alla körfält kunnat öppnas igen.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.