Fem bilar har kört av vägen - E6 helt avstängd

Fem bilar har kört av vägen längs E6 utanför Falkenberg. Motorvägen var avstängd i både söder- och norrgående riktning.

ANNONS
|

Västsverige har under söndagen drabbas av både hagel- och snöskurar som just nu ställer till det i trafiken och skapar blixthala vägar.

Vid 19.23 larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Heberg längs E6utanför Falkenberg där flera fordon uppges ha kört av vägen.

– Räddningstjänst, ambulans och polis har kallats till platsen, det ska handla om flera fordon som har kört av vägen, uppger en driftsoperatör vid SOS Alarm vid 19.40-tiden.

Vid 20-tiden uppger SOS Alarm att totalt fem bilar kört av vägen.

– Jag tror det handlar om två olyckor vid samma plats ungefär. En i södergående riktning och en i norrgående. Bilarna har väl fått sladd och kört av vägen, jag vet inte exakt vad som har hänt, men vägen har stängts av i båda riktningar vid platsen. Hur länge den kommer att vara avstängd vet jag inte, uppger en driftsoperatör vid SOS Alarm.

ANNONS

Vid olyckan i södergåenderiktning uppger räddningstjänten att en bil körde i diket. En kvinna som färdades i bilen har körts i ambulans till sjukhus. Vid den andra olyckan i norrgåenderiktning var fyra bilar inblandade. Inga personer uppges ha fått allvarligare skador i den olyckan.

Troligtvis är det halkan som har orsakat olyckorna.

– Det kom hagel och snö och blev lite halt i området, säger Peter Karlborg,inre befäl på räddningstjänsten till hp.se

Vägen var avstängt i båda riktningarna under räddningsarbetet.Trafiken beräknas enligt Trafikverket flyta på normalt senare under kvällen.

ANNONS