Försvunna förskolebarn återfunna

Efter sökinsats hittades pojkarna av en hundpatrull.

ANNONS
|

Polisen kontaktades om pojkarnas försvinnande från förskolan vid 11.08 på fredagen. Den aktuella förskolanligger strax utanför Onsala i Halland.

Pojkarna, båda sex år gamla, ska ha hittats intill en golfabana av en hundpatrull, skriver Hallands nyheter.

–Dom är hitatde och överlämnade till föräldrarna, säger Anna-Karin Ringdahl, stationsinspektör i Kungsbacka, till tidningen.

Sex polisenheter sökte efter barnen tillsammans med personal, föräldrar och anhöriga.

– Jag vet inte exakt när pojkarna försvann, men de hade varit borta en stund när vi kontaktades, säger Hans Lippens.

Polisen misstänker i nuläget inget brott bakom pojkarnas försvinnande.

Än så länge har polisen inte inlett en så kallad särskildhändelse för insatsen, vilket innebär att myndigheten får använda alla tillgängliga resurser i sökandet.

ANNONS

– Vi tror väl inte att de kan ha rört sig speciellt långt bort, och vi hoppas kunna hitta dem rätt så snart, sa Hans Lippens vid 12-tiden på fredagen.

Vid 12.50-tiden på fredagen var pojkarna fortfarande inte hittade. Polisens presstalesman Christer Fuxborg berättade att polisen utvidgade sitt sökande efter dem.

– Till en början så kontrollerar man ju om de har gått till hem till sig självaeller till någon lekkamrat eller liknande. Sedan så söker man i ringar runt platsen där de senast såg till. Man börjar vid förskolan och sedan börjar man söka av en radie på 200 meter runt den. När det är gjortsöker man av en radie runt förskolan på 400 meter och så utvigdas området allteftersom, säger Christer Fuxborg.

ANNONS