Första bilderna på skelettfyndet

I söndags hittade Marie Ståhl från Falkenberg en mystisk skelettdel på Skrea strand. Nu kan GP publicera bilder på fyndet som kan vara korsbenet på en människa.

ANNONS
|

Det var i söndags som Marie Ståhl från Falkenberg hittade skelettfyndet på Skrea strand i Falkenberg.

– Jag trodde det kom från ett stort djur, jag tänkte inte det var ett människoben. Jag ville bli arkeolog när jag var liten och är väldigt fascinerad av sådant här. Så jag tog hem benet och tvättade av det och tänkte att jag skulle behålla det. Men jag ville ju veta var det kom ifrån, säger Marie.

Efter att Marie togkontaktmed en arkeolog som misstänkter att benet kan vara ett korsben från en människa har hon nu överlämnat fyndet till polisen.

– Arkeologenskrev att det utifrån bilden kändes som ett arkeologiskt fynd. Men det kunde man inte vara helt säker på, eftersom ben lätt kan missfärgas eller färgas av sin omgivning och därför behövde det inte vara ett arkeologiskt fynd, säger Marie Ståhl.

ANNONS

Polisen har nu startat en utredning som rubriceras som vållande till annan död. Skelettdelen är nu skickad till analys påNationellt forensiskt center (NFC) som ska faställa om fyndet kommer från en människa eller inte.

Trots att skelettdelen kan tillhöra en människa känner Marie Ståhl inget obehag över att ha hittat benbiten.

– Jag gör faktiskt inte det. Hade man sett att det var ett ben som troligen kom från en människa som nyligen hade avlidit hade jag gjort det. Nu ser jag det mer som ett arkeologiskt fyndoch jag tycker faktiskt det är lite spännande av den anledningen, säger Marie Ståhl.

ANNONS