Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Förskola byggs om efter dom

Mark- och miljööverdomstolen slog fast att Kolla parkstads förskola ligger för nära grannbostaden. Nu måste Kungsbacka kommun riva en del av byggnaden.

Som GP tidigare berättat överklagade grannarna bygglovet eftersom förskolans höga fasad ligger mindre än en meter från deras tomt, vilket bland annat skapar stor insyn. Efter flera turer i olika rättsinstanser fick grannarna slutligen rätt i Mark- och miljööverdomstolen, som i höstas avslog bygglovsansökan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kungsbacka kommun tillsatte en projektgrupp som nu tagit fram ett förslag som innebär att delar av byggnadens ena gavel tas bort. 
– Vi behöver göra en förändring och ser det här som bästa lösningen, säger Emma Kjernald, chef för samhällsbyggnadskontoret som leder projektgruppen.

Enligt henne är det fortfarande oklart hur mycket som ska rivas och hur det kommer att påverka verksamheten, exempelvis hur många avdelningar det blir på förskolan.
– Det här är ett förslag och vi får se vad arkitekterna kommer fram till. Nu kan vi samtidigt ta ett helhetsgrepp när det gäller Kolla och se hur många förskoleplatser vi behöver.
Vad säger grannarna om den här lösningen?
– Eftersom det inte är helt klart har vi inte kunnat visa dem ett färdigt förslag, men de är positiva till att vi gör en ändring och vi hoppas att det här blir bra.
Arkitekterna ska vara klara med ett första utkast på ritningar i slutet av januari och därefter ska det fattas ett politiskt beslut. 
 

Mest läst