Föräldrar anhållna efter bebis död

En man och en kvinna anhölls under tisdagen misstänkta för misshandel. Offret är deras sexmånader gamla bebis, som dött på sjukhus.

ANNONS
|

Det var under fredagen den 8 juli som de två föräldrarna kom in till sjukhuset med en sexmånaders bebis. Bebisen var då i akut behov av vård.

Barnet vårdades på sjukhuset men avled under helgen. Då uppstod misstankar om att spädbarnet blivit utsatt för våld, uppger polisen.

– Det var sjukvården som larmade att en sex månaders bebis hade avlidit. Jag får hänvisa till förundersökningsledaren om vidare information, säger Karl-Johan Främling, inre befäl hos Trollhättepolisen, till TTELA.

Under måndagen tog åklagarebeslut om att hämta in föräldrarnatill förhör. Efter förhörentog åklagaren beslut om att de båda skulle anhållas misstänkta för misshandel.

ANNONS

– Jag kan inte säga något om eventuellsjukdom eller skador, vi är precis i början av utredningen, säger Carina Gustafsson, kammaråklagare i Uddevalla, till TTELA.

Paret har tilldelats försvarsadvokater efter framställan till Vänersborgs tingsrätt.

– Min klient förnekar brott. Han har inte gjort något som skulle kunnat orsaka attsonen har avlidit. Han säger att sonen varit sjuk de sista dagarna och vi anser att det kommer styrkas av utredningen. Den kommer visa vad det var som var orsaken till att spädbarnet avled, säger pappans försvarare, advokat Christin Hofbauer.

ANNONS