BLOGGARE. Josephine "Jossan" Häggsten bloggar på GP:s Hallandssajt inför Tölö IF:s säsongsstart i söderettan.
BLOGGARE. Josephine "Jossan" Häggsten bloggar på GP:s Hallandssajt inför Tölö IF:s säsongsstart i söderettan.

Följ Tölö i Josephines blogg

ANNONS
|

Tölö IF:s A-lag på damsidan ligger i startgroparna för säsongsstarten i söderettan. I höstas kvalade laget in i division 1 södra. Det var i sista matchens absolut sista skälvande minuter mot Värnamo som Tölö vann med straffläggning.

Hela vintern har laget tränat intensivt för att förbereda sig på det hårdare motståndet i den högre divisionen.

Josephine Häggsten, 19-årig vänsterback, är inget undantag. Hon tränar fyra gånger och spelar match minst en gång i veckan. Dessutom tränar hon två pass i veckan i skolan, på Aranäsgymnasiets specialidrottsprogram.

- Jag har spelat i Tölö sedan jag var 11-12 år. Om någon undrar varför jag håller på så här svarar jag att det både handlar om att utveckla mitt spel och att jag inte vill mista den sociala kontakten med laget. Jag skulle känna mig utanför om jag inte fick spela fotboll, säger Josephine Häggsten.

ANNONS

Hon är uppvuxen på Tingberget i Kungsbacka och gick i fotbollsklass på Varlaskolan innan hon började på gymnasiet. Jossan har varit med i A-laget hela vägen fram till dagens elitspel. Hon var lagkapten när Tölös tjejer vann Gothia cup 2007 i 17-årsklassen.

Men hon har många fler järn i elden. Hon arbetar extra varje dag med att städa gympasalar. Hon delar lägenhet med sin pojkvän, Robin Gustavsson, också fotbollsspelare i Tölö.

- Planering, är hennes svar på frågan hur hon hinner med skola, jobb, träning och pojkvän.

Till våren tar Jossan studenten, men hon har inte riktigt bestämt sig för än vad hon ska satsa på efter skolan.

- Jag vet i alla fall att jag ska spela fotboll i sommar. Sedan vill jag jobba, tjäna pengar och resa ut i världen innan jag läser vidare. Lärare i idrott kanske är ett passande yrke så småningom.

Drömmen att bli fotbollsproffs har funnits - tidigare.

- Men nu har jag gett upp den tanken. Jag tror att jag skulle tappa lite av glädjen med att spela fotboll om det blev ett jobb.

Det är laget som valt Jossan till sin bloggare på GP:s Hallandssajt.

- Vad jag vill förmedla med min blogg? Jag vill att alla ska få reda på hur roligt vi har det i laget och den goda sammanhållningen. Jag vill berätta vad en spelare tänker inför och efter matcher och hur hela laget tar itu med uppgiften med att gå från division 2 till söderettan. Den första bloggen handlar om vår minikickoff i går. Vi ska bland annat spela curling och ha en tangokväll.

ANNONS

ANNONS