Färdtjänsten körde ifrån Arne

Boråsaren Arne Lindqvist, 93 år, fick inte åka med färdtjänsten hem. Han hade varit och klippt sig och passade på att handla. Men han hade två kassar för mycket enligt reglerna.

ANNONS
|

– Chauffören lämnade mig bara. Trots att jag är gammal och handikappad, säger Arne Lindqvist.

Det var i onsdags Arne Lindqvist blev lämnad utanför affären. Han kände inte till att han bara fick ha två kassar med sig i Färdtjänstbussen när han stod där med matkassarna i en kundvagn. Två av kassarna bara var halvfulla och att det hade varit möjligt att packa om varorna, berättar han.

– Chauffören sa bara att jag hade för många kassar och stack iväg. Vi kunde ha rett ut det om vi hade pratat med varandra. Jag kunde kanske ha lämnat en del i disken i affären, så kunde min son hämtat dem senare.

ANNONS

Max två kassar

Enligt Arne Lindqvist satt det bara en ensam dam i färdtjänstbussen. Så det var inte brist på plats. Men enligt Borås Tidning, som berättade om vad Arne Lindqvist råkat ut för först, är reglerna att resenärerna får ha med sig högst två kassar. Och det är inget man kan rucka på enligt enhetschefen Katrin Arvén.

– Man kan inte ta med sig hur många kassar som helst när det handlar om samåkning. Någonstans måste vi säga stopp också, säger hon till BT. Gör man undantag för en person får man göra det för alla.

När färdtjänsten körde iväg gick Arne Lindqvist tillbaka in i affären och där var de mycket hjälpsamma, berättar han.

– De tyckte det var för jävligt och var väldigt hyggliga mot mig. Bjöd på allt möjligt och hjälpte mig att ringa efter min son.

Sonen ryckte in

Efter en och en halv timma kunde sonen Mats Lindqvist komma ifrån arbetet för att köra hem sin far.

– Det stora felet är att chauffören inte ville prata med mig. För det hade gått att ordna på ett enkelt sätt, säger Arne Lindqvist.

Han tycker att färdtjänsten borde visa lite mer hänsyn.

– Jag har gjort ett fel, men de är ofta försenade och en gång fick jag vänta i två timmar. De är till för handikappade och äldre. Då ska de väl vara hjälpsamma, säger han.

ANNONS

"Det är obehagligt!

Sonen Mats Lindqvist är mycket upprörd över hur hans far blivit behandlad.

– Det är obehagligt, säger han. På färdtjänsten hänvisar de till sina regler, men de måste väl kunna läsa en människa också? Det är fruktansvärt att bara lämna en gammal man på det viset.

Mats Lindqvist har hört sig för bland vänner och bekanta. Ingen av dem han pratat med känner ens till reglerna om max två kassar.

– De som har färdtjänst är en redan utsatt grupp. Då ska de inte bli behandlade som skit. Man blir förbannad helt enkelt, säger Mats Lindqvist.

GP har sökt Färdtjänsten i Borås men inte lyckats nå dem.

ANNONS