Flera turer lämnar Nils Ericson-terminalen utan att ta med alla passagerare
Flera turer lämnar Nils Ericson-terminalen utan att ta med alla passagerare

Expressbussen där inte alla får åka med

ANNONS
|

Expressbussarna från Göteborg mot Lysekil, linje 841, går sedan i december en gång i halvtimman i högtrafik. Men under eftermiddagarna tvingas chaufförerna ofta köra från ett antal passagerare på Nils Ericson-terminalen, bussen är helt enkelt full.

Av samma skäl rullar bussarna förbi hållplatserna Hjalmar Brantingsplatsen och Kungälvsmotet utan att sänka farten, det är fullt ombord.

I fredags förra veckan tvingades sex resenärer stå upp i en buss dryga timman till Uddevalla, flera lämnades kvar i Nils Ericson-terminalen och de närmaste hållplatserna passerades utan uppehåll.

ANNONS

Busschaufförer och resenärer vittnar om detta inte var en engångshändelse, passagerare lämnas kvar vid flera turer varje vecka,

Kristian Lans, presschef på Västtrafik, säger att trafikföretaget Buss i Väst och Västtrafik är medvetna om problemen.

- Tidigare körde vi två bussar en gång i timman men för att erbjuda resenärerna tätare avgångar kör vi sedan december en buss en gång i halvtimman från Göteborg i högtrafik, säger Lans.

- Tyvärr har resandet inte spridits mellan avgångarna som vi trodde, säger han.

Resultatet har blivit att chaufförerna tvingats lämna resenärer i sticket vid flera tillfällen.

- Det beklagar vi verkligen, säger Lans, Tyvärr har vi inte fler bussar att sätta in men vi genomför åtgärder för att lösa problemen.

Det är i första hand turen från Göteborg klockan 16:10 som blivit överfull. Från tidtabellsskiftet i juni tidigarelägger Västtrafik avgången 15:45 från Göteborg till 15:38 så det blir bättre anslutningar i Uddevalla.

ANNONS

- Då kommer förhoppningsvis fler att välja den turen, säger Lans.

- Vi hoppas att justeringen av tidtabellen och marknadsföring av de nya turerna skall göra att alla får plats.

ANNONS