Endast en man misstänkt – flicka befaras brunnit inne

Nu har den tekniska undersökningen avslutats och det återstår bara misstankar mot en man efter den våldsamma villabranden i Halmstad för en vecka sedan. I branden befaras en ung flicka ha avlidit.

ANNONS
|

Det var strax innan midnatt mot lördagen i förra veckan som den häftiga branden bröt uti ett bostadskvarter i Halmstad. Brandförloppet var intensivt. En man och en kvinna som befann sig i husetlyckades ta sig ur det. Båda fördes med ambulans till sjukhus.

LÄS OCKSÅ:Villa övertänd i Halmstad – ett barn saknas

Dessutom skadades en rökdykarelindrigt under räddningsinsatsen eftersom huset söktes igenom mitt under den pågående brandeni ett försök att hitta ett barn som befarades vara kvar i bostaden.

Misstankar mot kvinnan nedlagda

En tekniska undersökningen påbörjades på brandplatsen så snart det var möjligt. Hundpatruller har deltagit och arbetet har varit omfattande, så till den grad att det avslutades förstidag.

ANNONS

För bara ett par dagar sedan meddelade polisen att en man och en kvinna hade delgivits misstankar om brott efter villabranden i Halmstad. Misstankarna mot kvinnan kvarstår dock inte längre.

LÄS OCKSÅ:Två misstänks – flicka befaras brunnit inne

–Vi hade delgivit en kvinna misstanke,men den har har återtagits. Misstanken mot kvinnan har alltså lagts ned,säger kommissarien Martin Inglund.

Flickan fortsatt försvunnen

Misstankarna som kvarstår mot mannen gäller grovt vållande till annans dödsamt allmänfarlig vårdslöshet, grovt brott.Mannen som är i 50-årsåldern är hemmahörande i Halmstad.

Polisens utredningsarbetefortsätter alltjämt. Bland annat kommerytterligareförhör att hållas.

– Det beräknas ta flera veckor innan analysenav den tekniska undersökningen är klar, förtydligar Inglund.

Polisen kan i nuläget inte bekräfta något dödsfall i samband med branden.Det skolbarn som är skrivet på adressen saknas emellertid fortfarande, enligt polisen.

ANNONS