Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

En person avliden efter svår trafikolycka

En svår trafikolycka inträffade utanför Uddevalla under tisdagen. En lastbil ska först ha frontalkrockat med en personbil och därefter en skåpbil, och två av förarna blev allvarligt skadade. En av personerna avled under tisdagskvällen.

ANNONS
|

SOS fick larmet 16.18, skriver Bohusläningen.Enligt SOS gällde larmet till att börja med en frontalkrock mellan en lastbil och mindre skåpbil. Men snart stod det klart att olyckan var mer omfattande än så.

- Först inträffar en frontalkrock mellan en personbil och långtradaren. Långtradaren hamnar då på fel sida av vägen och frontalkrockar även med skåpbilen, förklarar Janne Olsson, insatsledare för räddningstjänsten Mitt Bohuslän i Uddevalla.

Fem ambulanser samt en ambulanshelikopter larmades till olycksplatsen. Räddningsstyrkan från Uddevalla fick hjälp av deltidsstyrkan från Ljungskile. Totalt jobbade tolv brandmän med olyckan.

I skåpbilen och personbilen färdades enbart förarna i respektive fordon. Båda blev mycket svårt skadade och fördes omgående till Näl. En av dem satt dessutom fastklämd. Under tisdagskvällen avled en av personerna efter sina skador. Anhöriga har blivit underrättade.

ANNONS

    Foto: Lasse Edwartz
Foto: Lasse Edwartz

Olyckan inträffade vid Grohed i Forshälla. Det är en mycket olycksdrabbad sträcka där flera svåra olyckor inträffat tidigare. I mars kom en personbil över på fel sida av vägen och halva bilen hamnade under en mötande långtradare. Föraren och chauffören klarade sig oskadda.

LÄS MER:Bilen hamnade under långtradare

För ett år sedan fick tre personer föras till sjukhus efter en krock mellan två bilar på samma ställe.

LÄS MER:Tre till sjukhus

2012 dog en person och en person skadades svårt vid en olycka just där.

LÄS MER:Dödsolycka på gamla E6

Trafikverket gjorde en utredning av vägen och bedömde att vägen borde bli mötesfri.

Den insatsen bedömdes dock bli för dyr och inga åtgärder genomfördes.

Fordonen som var inblandade i olyckan idaghar tagitsi beslag av polisn som ska göra en teknisk undersökning av dem.

– Det gör man generellt sett när det rör sig om svårare trafikolyckor, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

ANNONS