Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/6

En guldbutik i Vänersborg har blivit rånad

Rånare slog till mot en guldbutik i Vänersborg. Maskerade män sågs lämna platsen i en vit Suv.
– Vi är måna om att få in fler uppgifter om den här bilen, säger Christer Fuxborg, presstalesman i Region Väst.

Larmet kom till polisen klockan 12.28 under onsdagen om att flera maskerade personer varit inne och rånat en guldbutik i Vänersborg. Värdet av rånet var vid halv två tiden oklart.

– Vi vet inte i nuläget hur många de var men mellan tre och fyra personer, vi har fått lite olika uppgifter. Man ska ha hört att det slagits sönder saker inne i butiken men hur mycket som stals vet vi inte i nuläget, säger Christer Fuxborg, presstalesman i Region Väst vid halv två tiden.

Olika vittnesuppgifter har även lämnats till polisen om huruvida rånarna var beväpnade eller inte.

– Jag kan inte bekräfta att rånarna burit vapen under rånet men vi utgår i vårt sökningsarbetet från att de kan ha det, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl.

Söker en vit SUV

Flera vittnen oberoende av varandra har sett delar av händelseförloppet och att rånarna ska ha lämnat platsen i en vit SUV. Troligen av märket VW "Tiguan" eller "Sharan".

– Den ska även ha haft tonade rutor. Vi har skickat upp en helikopter i luften som söker efter den, säger Christer Fuxborg.

Enligt polisen ska personalen i butiken efter händelsen varit chockad över det som inträffat men ingen ska ha kommit till fysisk skada.

– De är väldigt chockade. Personal och vittnen har tagits till polisstationen för att i en lugn miljö få bli hörda.

Väpnat rån

Polisen kunde vid tre tiden bekräfta att att minst två personer var inblandade i rånet och att ett skott avlossats på platsen. Ingen person hade under rånet blivit fysiskt skadad och att man fortfarande letade efter rånarna.

– Fordonet vi söker är efterlyst men det är inte hittat än så länge, säger Stefan Gustavsson presstalesman i Region Väst klockan kvart i fyra.

Eftersökningsarbetet har enligt polisen skalats ner och förhör med vittnen pågår.

– Insatsen fortgår men har skalats ner och är inte lika intensiv som för några timmar sedan, säger Stefan Gustavsson.

Den tekniska undersökningen är pågående under onsdags eftermiddagen och det är fortfarande oklart vad rånarna fick med sig från butiken.

Mest läst