Dykare fann styckad kropp i paket

ANNONS
|

– Det är förmodligen tänkt som det perfekta brottet, sa polisens presstalesman Björ Blixter på måndagen.

– Eftersom det var omsorgsfullt paketerat och utrustat med sänke utgår vi från att det rör sig om mord, sa kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

Paketet hittades i vattnet i lördags. Det bärgades av kustbevakningen och räddningstjänsten och fördes till bårhuset i Uddevalla. Måndag morse öppnades paketet som visade sig innehålla en styckad kropp.

Hur länge liket legat i vattnet var omöjligt att avgöra.

Inte heller var det klart om det rör sig om en man eller en kvinna.

Under onsdagen ska en rättsmedicinsk undersökning genomföras i Göteborg.

ANNONS

- Vi är nu på väg ut till ön för att knacka dörr och höra eventuella vittnen, sa Thord Haraldsson sent på måndag eftermiddag.

Polisen hade då också varit ute med kustbevakningen i området för att leta och bärga eventuella andra fynd.

Ett tiotal personer har satts in i mordutredningen.

Populär dykplats

Vattnet vid Yttre Vattenholmen är en populär dykplats för sportdykare. Ön ligger utanför Saltös naturreservat alldeles på randen till Kosterfjorden och kan bara nås med båt. Där bjuds väggdyk med varierande djup, ett rikt djurliv och ljus snäckskalsbotten.

Vattnet utanför Vattenholmen kan vara strömt vilket betyder att paketet med den styckade kroppen kan ha dumpats någon annanstans. Djupet där kroppen hittades tyder också på att paketet, trots sänken som möjligen vägt för lätt, kan ha förts med strömmar in på grundare vatten. Strax intill är djupet betydligt större.

Polisen ville inte uppge hur kroppen paketerats eller hur tunga sänken paketet försetts med.

– Men det var välgjort, så att det inte skulle flyta upp, säger Thord Haraldsson.

Han säger också att det finns flera saknade personer i området.

- Men nu har vi startat en ny mordutredning och jobbar förutsättningslöst. Det här är bara tre kilometer från norska gränsen, så vi får också titta på norska saknade personer, säger Thord Haraldsson.

ANNONS
ANNONS