Det var i närheten av Skräcklan som pojkarnas båt kantrade. Bild: Kent Eng
Det var i närheten av Skräcklan som pojkarnas båt kantrade. Bild: Kent Eng

Drunkningslarm: Pojkarna hittade på ö

Vid 20-tiden fick räddningstjänsten ett larm om att tre pojkar saknades efter att deras båt sjunkit i närheten av Skräcklan i Vänersborg. Pojkarna kunde snabbt hittas på en ö i närheten.

ANNONS
|

–En pojke kom tillbaka och berättade att båten sjunkit med tre av hans kamrater, säger Johan Ytterberg, inre befäl på Närf.

Hur långt ute båten var vet i nuläget inte räddningstjänsten.

– Vi har hittat kläder vid strandkanten men det är oklart hur långt ute båten var, fortsätter Ytterberg.

Hittades snabbt

Ungefär en halvtimme senare var pojkarna återfunna.

– De hade tagit sig till en ö i närheten och allt hade gått bra. De hittades av några privatpersoner som visade vägen, säger Johan Ytterberg

Läckte luft

Gummibåten som de färdades i började av okänd anledning att läcka ut luft. Men trots att båten läckte kunde de ta sig till en närbelägen ö.

ANNONS

– När vi kom dit pekade några på platsen ut ön som de var strandade på och vi åkte och hämtade dem. De var ok, de var faktiskt inte ens blöta eftersom båten höll hela vägen, säger Johan Ytterbergpå Närf.

Polisen kallades också till platsen, men lämnade snabbt över till räddningstjänsten.

– VI misstänker inte att något brott har begåtts, och eftersom de hittades så snabbt så insåg vi att det här lämnar vi över till räddningstjänsten, säger Stefan Adlersson, polisens presstalesperson för polisområde Väst.

ANNONS