Drar tillbaka konkursansökan

ANNONS
|

Det är Labotest själva som meddelar sitt beslut via mail.

- Vi har idag fått information av företrädare för National Electric Vehicle Sweden om deras planer och diskussioner med tilltänkta samarbetspartners och investerare, skriver företagets vd Håkan Bodin.

- Baserat på denna information har vi beslutat att återkalla den av oss inlämnade konkursansökan.

Nevs kommunikationschef Mikael Östlund kommenterar:

– Det är inköpsavdelningen som haft kontakten med Labo test, och jag vet inte i detalj vad de sa, men Nevs har i alla fall förklarat hur vi jobbar och då beslutade de sig för att dra tillbaka sin konkursbegäran.

Han menar att dialogen mellan företagen varit bra. Och säger att den senaste dagens händelser i stort inte påverkat Nevs fortsatta arbete.

ANNONS

– Det är aldrig roligt med trista rubriker, men vårt fokus har hela tiden varit att jobba vidare med de uppgifter vi har, bland annat de två intressenter vi försöker nå ett samarbete med, säger Mikael Östlund.

– Vi kommer att betala alla våra underleverantörer, men i nuläget kan vi tyvärr inte säga när, säger Östlund.

När TTELA når Håkan Bodin, VD för Labo Test AB, är han fåordig om beslutet.

– Det enda jag vill säga är att vi har fått information från Nevs, och utifrån diskussionen som vi har haft med dem har vi bestämt oss för att ta tillbaka vår ansökan. Just nu känns det bara väldigt skönt att ett beslut är taget, säger Bodin.

Vad gäller skulden på 150 000 kronor som Labo Test AB ville indriva från Nevs, väljer de nu istället att avvakta.

– Vi förlitar oss på att vi kommer att få våra pengar, säger Bodin.

ANNONS