Bild: TT/Kollage (Arkiv)
Bild: TT/Kollage (Arkiv)

Djurtransport har vält - ett hundratal grisar på rymmen

Ett hundratal grisar vistas nu på länsväg 1835 i närheten av Ulricehamn efter att en djurtransport kört av vägen.

ANNONS
|

I höjd med Bjättunda vistas just nu ett hundratal grisar på vägen efter att en lastbil har kört av vägen av oklar anledning. Enligt polisen har transporten gått sönder i samband med olyckan, och släppt ut grisarna.

– Djurtransporten har vält när den kört av vägen och grisarna har då tagit sig ut, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Region Väst.

Väg helt avstängd

Trafikverket har nu stängt av vägen vid Timmele och Bjättunda för att kunna samla in grisarna och undvika att någon kommer till skada.

– Det är ett lite speciellt uppdrag för kollegorna i Ulricehamn, men vi har stängt av vägen för att försöka samla in så många som möjligt och för att inte någon ska bli påkörd, säger Stefan Gustavsson.

ANNONS

Polisen: Krävs fantasi

Exakt hur polis och räddningstjänst ska gå tillväga för att fånga in grisarna vet man i nuläget inte, men det krävs påhittiga lösningar enligt polisen.

– Likt många av våra uppdrag får man ha mycket fantasi och idérikedom.

Lastbilsföraren uppges enligt polis vara lindrigt skadad, men är framförallt chockad.

"Hjälper till med situationen"

Under eftermiddagen har polis fått hjälp av ett lokalt slakteri för att kunna fånga in grisarna.

– De är på plats och hjälper till med situationen, och för att ta hand om de djur som är skadade, säger Stefan Gustavsson.

Räddningstjänsten uppger att de just nu fokuserar sitt arbete på att rädda de grisar som är kvar inne i lastbilen. Mats Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborgs räddningsförbund, har en del grisar omkommit i samband med olyckan.

– Några är döda, en del är i lastbilen och en del är i det fria, säger han.

ANNONS