Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bussförare misstänkt efter motorvägsolycka

I maj välte buss 100 utanför Borås på riksväg 40, på väg från Göteborg. Nu misstänks föraren för brott, skriver Borås Tidning.

Sju personer fick föras till sjukhus efter att den dubbeldäckade kollektivtrafikbussen välte mot motorvägens mitträcke. Under onsdagen förhördes föraren till bussen och delgavs sedan misstanke om brott, skriver Borås Tidning

– Han är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik alternativt vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada, säger Malin Kronander, trafikutredare vid Boråspolisen till BT.

Omständigheter inte offentliga

Vilka omständigheter som ligger bakom misstankarna vill dock inte polisen gå ut med. Fallet ska nu vidare till åklagare som ska beslut om åtal kommer att väckas eller ej.

Som GP har skrivit tidigare så fanns det 19 personer ombord på bussen, inklusive föraren, när olyckan inträffade. Av de sju som fick köras till sjukhus var ingen allvarligt skadad. 

Teori om vindorsak

En teori som framfördes från experthåll var att en hård vindpust skulle ha kunnat orsak olyckan. Lennart Strandberg, professor i färdsäkerhet, framförde att en dubbeldäckare har en hög tyngdpunkt vilket lättare kan leda till krängningar och vältrisk.

Mest läst