Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/7

Brutalt knivdåd i Borås - tre åtalas

Under måndagen åtalas tre män misstänkta för mord och mordförsök efter ett knivdåd i Borås som inträffade i mars tidigare i år. Samtliga tre har hittills nekat till brott.

Den 22 mars i år fick polisen larm om ett bråk mellan ett 15-tal ungdomar i Hässleholmen i Borås.

Upprinnelsen till händelsen är ett möte i en trappuppgång i Hässleholmen, ett område som av polisen har klassats som "särskilt utsatt".

Omständigheterna kring händelsen är oklara, men enligt Borås Tidning handlade det hela om bötning, en slags utpressning av verkliga eller påhittade skulder. En av de knivhuggna vägrade betala de tre männen.

LÄS MER: Två häktade för knivmord i Borås

En person dog

På platsen hittades tre män, i åldern 18 till 22 år med svåra knivskador. En man i 18-årsåldern dog och två skadades, varav en av de skadade ska ha fått minst tio knivhugg, vilket GP tidigare har skrivit om.

Efter polisens vädjan om hjälp att få tag på de misstänkta männen hörde flera personer av sig med tips.

Under skärtorsdagen greps och häktades två misstänka gärningsmän. De häktades på sannolika skäl misstänkta för delaktighet i knivdådet. En tredje misstänkt häktades i sin frånvaro och anmälde sig själv till polisen i mitt av maj.

Tre män åtalas under måndagen vid Borås tingsrätt för ett mord och två mordförsök

De tre åtalade männen, i åldern 23 till 26 år, förnekar brott. En fjärde man sitter också häktad i ärendet och kommer att åtalas för skyddande av brottsling, enligt TT.

LÄS MER: Ingen gripen efter knivdådet

Mest läst