Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En traktor började under söndagsförmiddagen att brinna vid biltillverkaren Nevs lokaler i Trollhättan. Bild: Arkiv

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Brand vid bilindustri i Trollhättan

En traktor fattade under söndagsförmiddagen eld vid biltillverkarens Nevs lokaler i Trollhättan.
– Det är alltså Saabs gamla lokaler. Det finns spridningsrisk och det är viktigt att vi får stopp på det här, sa Peter Grönros vid räddningstjänsten.

Larmet om branden kom in klockan 10.11 på söndagen. Den brinnande traktorn stod under ett skärmtak och enligt räddningstjänsten fanns det risk att elden skulle sprida sig. Vid 10:50 kunde dock räddningstjänsten bekräfta att branden var släckt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Nu undersöker vi byggnaden på området så att ingen värme ska ha spridit sig vidare i konstruktionen, säger Grönros vid räddningstjänsten.

Fanns spridningsrisk

Området ligger i Stallbacka industriområde i Trollhättan där elbilstillverkaren Nevs har verksamhet. Polisens presstalesman Hans Lippens berättar att det enligt uppgifterna som polisen fick från räddningstjänsten handlade om en fullt utvecklad brand och att även polisen larmades ut till industrin.

Räddningstjänsten fanns på plats med styrkor från både Trollhättan och Vänersborg och arbetade snabbt med att förhindra spridning av branden.

– Vi är där med 13-14 personer, sa Peter Grönros inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund under inledningen av insatsen.

Räddningstjänstens arbete beräknas pågå till lunchtid, söndag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.