Brand i villa - öppna lågor

ANNONS
|

Larmet kom vid 14:30-tiden på tisdagen om brand i en villa utanför Vara. När räddningstjänsten kom till platsen möttes man av öppna lågor och kraftig rökutveckling.

- Vi har brand i en gammal skolbyggnad i Tumbleberg och den första styrkan möttes av kraftig rökutveckling och lågor i fönstren så det var rätt övertänt redan när de kom fram, säger Henrik Ahlstrand, inre befäl vid räddningstjänsten i Lidköping.

Extra syrgas

Strax innan klockan 16 brinner det fortfarande fastigheten och räddningstjänsten är på plats med en stor styrka.

- Det verkar vara bra fart på branden och vi har fått skicka ut extra resurser med andningsflaskor till brandpersonalen för att kunna arbeta i den kraftiga rökutvecklingen, säger Henrik Ahlstrand.

ANNONS

Skolbyggnaden används enligt räddningstjänten som bostadshus, men inga personer ska ha befunnit sig i byggnaden när branden startade.

- Vi fick i ett tidigt skede reda på att ingen befann sig i huset. Så det handlar som tur är inte om några personskador i samband med branden.

Brand inne i väggarna

Vid 17-tiden bedömer räddningstjänsten att branden är under tillräcklig kontroll för att det inte är någon risk att den sprids, men brandmännen kämpar fortfarande med att släcka den helt.

- Det är fortfarande kraftig rökutveckling, så nu letar vi med värmekamera efter brand i konstruktionen, alltså ifall det brinner inne i väggar eller liknande.

Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning och inrett en utredning om misstänkt mordbrand.

- Vi har spärrat av och lämnat platsen i väntan på den tekniska undersökningen, men i nuläget finns det inga teorier om vad som kan ha orsakat branden, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst. Texten uppdateras.
ANNONS