Brand i bilfabrik i Trollhättan

ANNONS
|

Larmet om branden kom in till SOS Alarm vid 9.40-tiden.

Strax innan klockan 10.00 meddelade räddningstjänsten att det branni en provcell i fabriken.

– Vi vet att det brinner i någon form av provcell, vid den tekniska avdelningen, saPeter Gustafsson.

Biltillverkaren Nevs, (National Electric Vehicle Sweden AB) utvecklar elbilar och köpte 2012 upp delar av Saab Automobils konkursbo och bedriver sin verksamhet i den gamla Saabfabriken i Trollhättan.

Enligt räddningstjänsten startades branden av en kortslutning när ett batteri testade inne på Nevs tekniska avdelning.

– Det har blivit en kortslutning vilket gjorde att det blev så pass varmt att det började brinna. Men det här rummet där branden startade är väl anpassat för ändamålet. Det förvaras batterier och syror i lokalerna, men vår styrka från Trollhättan kunde gå in och släcka branden utan några större problem utan att den spred sig, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningsförbund.

ANNONS

Han uppger fortsatt att ingen person har kommit till skada och att branden nu är helt släckt.

Nevs presenterade 2014sina första modellexempel på sina framtida bilar. Första modellen som presenterades var en 9-3 sedan, som bygger på tekniken från den gamla Saab-modellen med samma namn. Nevs har ännu inte börjat serietillverka några bilar. Tanken är att de ska tillverkas i samverkan medfabriken i Trollhättan och en fabrik i Kina.

Tanken är att bilarna ska börja tillverkas nästa år. Produktionstarten har dock vid flera tillfällen skjutis upp de senaste åren.

ANNONS