Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Arkivbild.
Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Arkivbild.

Bombhot mot skola i Trollhättan

Ett bombhot har riktats mot en skola i Trollhättan. Ärendet är polisanmält och polisen har startat en utredning. – Det finns en anteckning på en bänk om ett hot mot skolan. Vi har informerat alla vårdnadshavare om hotet, säger Stavreskolans rektor Daniel Abrahamsson. Polisen ser allvarligt på hotet.

ANNONS
|

Bombhotet mot Stavreskolan består av anteckningar på bänkar i skolans lokaler, där två datum är specificerade.

–Vi ser alltid allvarligt på alla hot mot skolan. I det här fallet rör det sig omanteckningar påskolbänkar.Jag kan inte säga att det har funnits en hotbild tidigare mot skolan.Vår skola är lugn och trygg, det visar alla mätningar, säger Daniel Abrahamsson.

Det hotfulla meddelandet ska ha nedtecknats i en av byggnaderna där undervisning sker.

En dialog hålls av Stavreskolan medpolisen och med Trollhättans Stads avdelning för Skydd och säkerhet. Tillsammans görs en bedömning av säkerhetsläget, den eventuella hotbilden och om de ska vidta specifikaåtgärder.

ANNONS

– Polisen håller på och utreder ärendet just nu.Vi följer en dialog med polisen om vilka åtgärder vi ska sätta in, säger Daniel Abrahamsson.

Medanledningen av hotet kommer skolan under de två nämnda dagarna att agera utifrån polisens rekommendationer och enen ökad tillsyn kommer att finnas.Utformningen av tillsynensker i samråd med Polisen och Skydd och säkerhet.

Råder ni barnen att stanna hemma?

– Nej. Jag kommer personligen att befinna mig på skolan.Polisen har inte rekommenderat oss att vidta några särskilda åtgärder - som att stänga skolan.

Jack Lennartsson är kommunpolis i Trollhättans stad. Han bekräftar bombhoten mot skolan och uppger att polisen ser allvarligt på dem.

– Vi har tagit del av det här och upprättat en anmälan om det som har hänt och har lite tankar och idéer om hur vi ska agera. Vi ser allvarligt på det här och har haft samråd med kommunens säkerhetschef och skolans rektor så sent som idag och vi har gemensamt efter det kommit fram till ett upplägg som vi känner oss nöjda med alla parter, säger Jack Lennartsson.

– Vi ser allvarligt på det här och har haft samråd med kommunens säkerhetschef, fortsätter han.

Har ni någon misstänkt för hoten?

– Nej, det har vi inte.

ANNONS

Polisen vet inuläget inte varför just de två specfika datumen har valts ut.

– Nej, inte ännu, men vi utreder saken, säger Jack Lennartsson.

Skolan ska ha informerat samtliga föräldrar om det misstänkta hotet.

ANNONS