Foto: TT/Mikael Fritzon
Foto: TT/Mikael Fritzon

Biljakt i Västsverige

ANNONS
|

Strax efter klockan ett i natt ville en polispatrull i Nossebro stanna en liten röd bil på vägen. När patrullen gav signal åt bilen, vägrade föraren stanna utan körde vidare.

Detta ledde till en biljakt, där polisen stundtals tappade bort bilen.

Stulen från Landvetter

– Man tappade den visuella kontakten med bilen efter ett tag. Efter en del sökande hittade man sedan fordonet, övergivet, säger Hans Lippens presstalesperson på polisen i region Väst.

Patrullen kontrollerade då den röda bilen. Det visade sig att den var stulen från Landvetter flygplats sedan en månad tillbaka. Samtidigt som denna upptäckt gjordes, såg patrullen en svart bil lämna platsen.

ANNONS

Svart bil lämnar platsen

– Man ser en svart Toyota lämna platsen. Den lyckas man stanna. Då ser man fyra personen fly från bilen, säger Hans Lippens.

Föraren till bilen lyckas man stanna och gripa. De tre andra personerna flydde därifrån.

Därför kallade polisen en hundpatrull till platsen som lyckas leta rätt på de andra tre i den svarta bilen.Båda bilarna har nu tagits i beslag för teknisk undersökning. Alla fyra personer kunde därför gripas. Föraren är misstänkt för tillgrepp av fordon, medan de andra tre är misstänkta för narkotikabrott.

– Vi får se om vi kan koppla de tre andra personerna till den stulna bilen. Det får utredarna klara ut, säger Hans Lippens.

ANNONS