Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Bilist krockade – väjde för fotgängare

  En kvinna krockade med ett rödljus i Uddevalla när hon väjde för en fotgängare som sprang över vägen. Ungefär samtidigt inträffade en olycka på Orust när en bil körde på en älg.

  Vid 22.30-tiden på lördagen inom ett larm till SOS om en trafikolycka i en korsning mellan Fjällvägen och Lerlångvägen i Uddevalla. Kvinnan som körde ska ha väjt för en person som sprang över vägen och då kört in i ett trafikljus. Räddningstjänsten larmades till platsen och kunde konstatera att det inte rörde sig om någon allvarlig olycka.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Hon kunde kliva ur fordonet på egen hand och stå på benen, säger Mattias Bergenheim, styrkeledare vid Mitt Bohuslän.

  Även polis tillkallades till platsen.

  – Initialt vet vi att föraren ska ha uppgett nacksmärtor, sägen Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

  Bärgare tillkallades då bilen inte var i körbart skick efter kollisionen.

  Fler olyckor vid samma tidpunkt

  Runt samma tidpunkt inträffade ännu en trafikolycka mellan en personbil och en älg på Orust. I bilen befann sig två personer som ska ha kört på älgen framifrån.

  – Älgen avled direkt på plats. Ägaren till jaktområdet har kommit för att ta hand om den, säger Mats Gustavsson, insatsledare vid räddningstjänsten på Orust.

  En av personerna som färdades i bilen ska enligt räddningstjänsten ha fått köras till sjukhus i ambulans med skärsår från glassplitter.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.