Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bil voltade på Tjörn – en man död

En bil voltade av vägen på Tjörn under lördagsförmiddagen. En man i 55-årsåldern fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Mannen avled senare på sjukhus.

Polisen larmades till singelolyckan strax efter klockan 11 under lördagsförmiddagen. Det var på länsväg 160 i höjd med Sundsby på Tjörn som en bil voltade av vägen och sedan landade på sidan.

Både polis, räddningstjänst och flera enheter från SOS alarm fanns på plats vid olyckan, bland annat en helikopter.

– En ambulans och en ambulanshelikopter är på plats, sade Anna Zander, larmoperatör vid SOS Alarm, strax efter att larmet kommit in.

En person var inblandad i olyckan. Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

– En person är förd till sjukhus med oklart skadeläge, sade Tommy Nyman, vid polisen region Väst, strax efter att olyckan inträffat.

En man avliden

Vägen vid olycksplatsen var avstängd i cirka två timmar efter att olyckan inträffat.

Föraren till bilen, en man i 55-årsåldern, avled senare på sjukhus. Anhöriga har underrättats.

Polisen inledde till en början en förundersökning om vårdslöshet i trafik och fordonet togs i beslag. Misstankarna försvagades dock efter att man hört vittnen på platsen.

– Man rubricerar det ofta så till en början men den misstanken har fallit efter att vi pratat med vittnen och andra bilister. Det rör sig nog om ett sjukdomsfall, tror vi, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare i Uddevalla.

Mest läst