Bil körde ner i Mölndalsån

Räddningstjänst och ambulans fick rycka ut till Mölndal där en bil hade kört ner i Mölndalsån vid lunchtid på torsdagen. Personen i bilen har plockats upp ur vattnet.

ANNONS
|

Larmet kom in till SOS Alarm vid 12:11.

– En bil har av någon anledning kört ner i ån. Räddningstjänst och ambulans är på plats. Man ska nu ha fått upp en person ur vattnet, säger Sofie Schmidt, teamledare på SOS Alarm.

Räddningstjänst och ambulans befinner sig på platsen

– Det är en bil som kört ner i ån där i höjd med Lackarebäcksmotet. Personen har kommit upp på land, men bilen är kvar där, säger Johan Eklund, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Har hänt tidigare

Det är i nuläget oklart hur olyckan gått till eller hur den påverkar trafiken vid olycksplatsen.

ANNONS

– Vi står ju där, men jag vet inte riktigt hur vi står eller hur det påverkar, säger Johan Eklund.

Det är inte känt om olyckan lett till några personskador.

Vid halv två-tiden på torsdagsförmiddagen meddelade räddningstjänsten att man lämnat platsen.

Det var inte många veckor sedan som en liknande händelse utspelade sig i närheten. Då körde en bil ner i samma å och föraren fick rädda sig själv genom att hoppa från taket på den sjunkande bilen för att ta sig iland.

Läs mer: Bil körde ner i å – föraren på kajen när polisen kom

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS