Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bil körde in på villatomt – för fjärde gången

En bil har kört ner i diket och in på en tomt vid en trevägskorsning i Toarpsdal under natten till torsdag. – Det är fjärde gången den här villaägaren får besök av en bil på sin tomt, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Någon gång under natten till torsdag körde en bil ner i ett dike vid en trevägskorsning i Toarpsdal i Dalsjöfors, för att sedan köra in på en villatomt – vilket Borås Tidning var först att skriva om. Bilisten körde ner staketet och hamnade på tomten, men orsaken bakom händelsen är oklar.

– Antagligen har han kommit med så hög hastighet och inte kunnat stanna utan kommit in på den här villatomten, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid polisen.

Lurig väg

Vid trevägskorsningen är det nämligen stopplikt, berättar Joakim Danz – och vägen är lurig. Det är skymd sikt i korsningen, som innefattar en 90-graderskurva mellan Dalsjöfors och riksväg 40. Med nattens händelse inräknad är det fjärde gången den här villaägaren får besök av en bilist på sin tomt.

– Just i dag finns det faktiskt inga bromsspår så bilföraren har bara kört rakt ut i korsningen och rakt fram. Jag inte svara på om det varit halka som orsakat besöken tidigare. Det är någonting Trafikverket får titta på, för om man flera gånger får påhälsning på trädgården är det något som är som det inte ska, säger Joakim Danz.

Men inte boven i dramat

Det verkar alltså inte som att det är vägen som är boven i dramat, trots allt. Dessutom är ägaren till fordonet känd av polisen sedan innan.

– Just den här bilägaren är välkänd av oss. Förekommer vid nykterhetsbrott med mera, säger Joakim Danz.

Något som stärker misstankarna är att bilföraren låst bilen och lämnat platsen efter olyckan.

– I och med att man gjort så och inte kontaktat villaägaren har man inte rent mjöl i påsen, det tror inte jag i alla fall, säger Joakim Danz.

Körde ner staketet

När polisen kommer till platsen står bilen prydligt till hälften i diket, till hälften över villaägarens staket. Under torsdagen bärgas bilen bort från platsen.

– Vi bär bort bilen och har ingen aning om vad som hänt där och då. Det finns inga bromsspår heller på platsen, vilket betyder att han kommit i väldigt hög hastighet in på tomten. Han klarade inte av det, säger Joakim Danz.

En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats.

Mest läst